27.10.2012

Almanya -2- Füssen

 Stuttgartta 2 gece kaldıktan sonra Nürnberge geçmek için 1 boş günümüz vardı. İnternetten Bavyera diye araştırdığımda şahne bir kale görmüştüm o da Füssende idi, birde teyzemler Oberammergau yu mutlaka görmemizi tavsiye ettiler. Baktık ikisi birbirne yakın Mercedess müzesini gezdikten sonra Stuttgarttan ayrılıp güneye doğru yola düştük.
 Ada'nın araba merakı hala devam ediyor. Müzede gezerken hiç huysuzluk yapmadı. 
 Bol Bol poz verdi..
 Arabaları inceledi...
 Arada sıkıldıkça pantolonunu şort yaptı :-)P
 Füssene doğru yola koyulduğumuzda müzede yorulduğu için hemen uyudu. Ama uyandıktan sonra oturduğu yerden kendine eğlence yarattı. Ayakkabı ve çorapları çıkarıp bana poz verdi. Ben giydirdikçe çorapları çıkardı.! Bu arada dışarsı 9" falandı. Yol uzun sürünce ve uzunca bir süre otel aramak zorunda kaldığımız için dayanamayıp yine arabada uyuyakaldı.
Bu arada müzede aldığımız sandöviç ve çörekleri yemeyi reddetti. Uyandığında ilk kez vicdan azabı çekerek kendimize aldığımız McDonalds hamburgerinden verdim, yarısını yedi. 
Tabi biz akşam karanlığında nereye gediğimizi göremedik pek. Octoberfest dolayısıyla bu bölgenin yılın en kalabalık zamanı olduğunu ve bütün otellerin dolu olduğunu da sonradan öğrendik. Almanyada akşam olduysa ve oteliniz yoksa panikleye bilrsiniz, çünki resepsiyonu en geç 22:00 de kapatıp gidiyorlar. Biz iptal edilmiş bir odayı 21.45 dolaylarında bulabildik.!
 Ama otelimiz çok yöresel döşenmiş şirin bir oteldi. Bütün mobilyalar dekoratif boyalıydı ve koridorlar sanki şato koridorları gibi süslenmişti. Her katta bir geyik başı asılıydı.! Yukarıdaki fotoğraf odamızın manzarası. Şansımıza hava sisli ve bütün gün yağmurluydu. 
 Erkenden kahvaltı edip oterlden ayrıldık.Füssen gezisi başladı...Bu arada kiraladığımız arabanın bagajı muhteşemdi. Bize böyle bagajlı birşey lazım:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder